Το απόλυτο ντέρμπι…

Το απόλυτο ντέρμπι…

Στο «παραπέντε» των αυτοδιοικητικών εκλογών η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το City Hub δείχνει ότι η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκτά ισχνή δυναμική νίκης απέναντι στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, που δείχνει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Την ίδια ώρα η δημοσκόπηση δείχνει ότι προβλήματα όπως η ανεργία, η κατάσταση της οικονομίας, αλλά και όλα τα σοβαρά προβλήματα με τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από την καθαριότητα μέχρι την κατάσταση του οδικού δικτύου, απασχολούν ιδιαίτερα τους πολίτες, σε μια Περιφέρεια όπου οι κάτοικοι δεν είναι τόσο δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στην ίδια την περιοχή τους όσο από τη συνολικότερη κατάσταση της χώρας.

Ειδικότερα, οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι δυσαρεστημένοι από τη συνολικότερη κατάσταση στη χώρα, απαντώντας σε ποσοστό 66% ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς λανθασμένη κατεύθυνση, με μόνο το 28% να υποστηρίζει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή.

Ενδιαφέρον έχει και ποιο πρόβλημα θεωρούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ως το μεγαλύτερο. Στη Αργολίδα είναι το πρόβλημα του νερού (ύδρευση και άρδευση), στην Αρκαδία η ανεργία, όπως και στη Μεσσηνία, ενώ στην Κορινθία μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρείται η καθαριότητα και τα σκουπίδια και στη Λακωνία η υπανάπτυξη και η έλλειψη υποδομών.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υπάρξει σίγουρα δεύτερος γύρος.
Α.Π.