Αύριο Τετάρτη ανακοινώνεται η πρόσληψη 2.000 περίπου αναπληρωτών

Αύριο Τετάρτη ανακοινώνεται η πρόσληψη 2.000 περίπου αναπληρωτών

Σε επικοινωνία του alfavita.gr με τον Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Κατσαρό επιβεβαιώνεται ότι αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου θα προσληφθούν περίπου 2.000 αναπληρωτές για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενική Παιδεία).

Θυμίζουμε ότι από 14 Οκτωβρίου το υπουργείο Παιδείας είχε ενημερώσει για πρόσληψη αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση και ότι στις προσλήψεις αυτές θα συμπεριλαμβάνονταν και οι ειδικότητες αναπληρωτών που δεν συμπεριελήφθησαν στις προηγούμενες προσλήψεις. (Θυμίζουμε ότι την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έγιναν 12.779 προσλήψεις αναπληρωτών (Β΄ Φάση) σε Γενική Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή. Στις προσλήψεις αυτές οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση ήταν Φιλόλογοι ΠΕ02, Μαθηματικοί ΠΕ03, Φυσικών Επιστημών ΠΕ04 και Πληροφορικής ΠΕ86.

Επίσης, σύμφωνα πάλι το τον κ. Γιάννη Κατσαρό το πρώτο 10ήμερο του Νοέμβρη το υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει την πρόσληψη άλλων περίπου 2.500 αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.

Η Υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ, αναφερόμενη στα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, σημείωσε πως τα περισσότερα εντοπίζονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για παράδειγμα στις ειδικότητες Οικονομίας και Πληροφορικής, ενώ στην πρωτοβάθμια σε ειδικότητες όπως στα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο, αλλά και στη στήριξη του ολοήμερου.