Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Έναρξη των ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας

Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Έναρξη των ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας

Ένα καινούργιο σχολείο δημιουργείται το απόγευμα στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο. Με 408 αιτήσεις στο σύνολό τους μαθητές και μαθήτριες από διαφορετικά Δημοτικά Σχολεία του νομού εκδήλωσαν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν τους προσφερόμενους για τη φετινή σχολική χρονιά ομίλους καινοτομίας και δημιουργικότητας. Η δε υλοποίησή τους οφείλεται αποκλειστικά στο μεράκι των εκπαιδευτικών και την εμπιστοσύνη των γονέων των σχολικών μονάδων.

«Δυστυχώς», όπως αναφέρεται από πλευράς σχολείου, «δεν είναι δυνατόν να απορροφήσουμε στο πρόγραμμα το σύνολο των αιτήσεων, λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και εποπτικού υλικού, στήριξης σε διοικητικό έργο, χωρίς την ουσιαστική στήριξη του έργου των 15 εκπαιδευτικών που υλοποιούν τα προγράμματα και των σχεδόν 200 μαθητών που φοιτούν.

92 κορίτσια και 92 αγόρια από όλες τις ηλικιακές ομάδες θα είναι τα νέα μέλη των 11 ομίλων που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τη Δευτέρα. Από αυτά, τα 126 είναι μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, ενώ 58 παιδιά (ποσοστό 32%) προέρχονται από άλλα σχολεία. Η ενημέρωση των επιλεγέντων μαθητών /τριών θα γίνει από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των ομίλων με e-mails έως το Σάββατο 21/10/2023 (σ.σ. σήμερα).

Η φοίτηση στους ομίλους έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και θα επισφραγιστεί στο τέλος της χρονιάς με τη μεγάλη γιορτή των ομίλων και την απονομή των βεβαιώσεων φοίτησης.

Ευχόμαστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να γίνουν συμμέτοχοι σε μια δημιουργική, εποικοδομητική, αξιομνημόνευτη εμπειρία.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε έμπρακτα με το μεγάλο αριθμό αιτήσεων. Προχωράμε με αισιοδοξία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά».