Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές των αγγουριών, κοντά στο κόστος καλλιέργειας

Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές των αγγουριών, κοντά στο κόστος καλλιέργειας

Συνεχίζονται στην περιοχή της Τριφυλίας οι κοπές

Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, δηλώνει στον ΑγροΤύπο ότι «συνεχίζονται οι κοπές αγγουριών στην περιοχή. Μέχρι σήμερα έχει συγκομιστεί περίπου το 30 – 40% της παραγωγής. Αν και τον Αύγουστο είχαμε καλές τιμές παραγωγού, από τις 20 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται μια πτώση τιμών σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που είναι σχεδόν στο κόστος της καλλιέργειας. Αυτή την εποχή το ζευγάρι (περίπου 1 κιλό) έχει τιμή παραγωγού στα 20 λεπτά. Οι νέες φυτεύσεις στην περιοχή θα ξεκινήσουν από τα τέλη Δεκεμβρίου».

Ο κ. Σωτήρης Κούρτης, παραγωγός από τους Γαργαλιάνους, δηλώνει στον ΑγροΤύπο ότι «με εξαίρεση κάποιες ημέρες του Αυγούστου φέτος όλο το καλοκαίρι οι τιμές παραγωγού στα αγγούρια ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Αυτή την εποχή κυμαίνονται στα 20 λεπτά το ζευγάρι. Η τιμή αυτή είναι σχεδόν στο κόστος καλλιέργειας. Η περιοχή θα κόβει αγγούρια μέχρι τέλος του έτους».

Αυτή την εποχή έχουμε νέες φυτεύσεις αγγουριών στην Κρήτη, ενώ στην αγορά θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώιμες περιοχές μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Ο κ. Γιώργος Καραλάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανατολή Ιεράπετρας, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «αυτή την εποχή έχουμε λίγες ποσότητες αγγουριών. Η τιμή παραγωγού των αγγουριών κυμαίνεται από 30 έως 40 λεπτά το κιλό. Οι ανταγωνιστές μας Ισπανοί έχουν βγει στις αγορές της Ευρώπης με χαμηλές τιμές. Στην περιοχή τώρα γίνονται νέες φυτεύσεις και αναμένεται να βγούμε στην αγορά από τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου».

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Ιωάννης Ρουμελιώτης, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Άρβης Ηρακλείου Κρήτης, «ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι κοπές αγγουριών στην περιοχή. Φέτος παραμένει το κόστος καλλιέργειας αυξημένο και υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη εργατών γης».