Σε διαβούλευση η ΟΧΕ Ταϋγέτου, τα έργα της ΒΑΑ Καλαμάτας στο νέο ΠΕΠ

Σε διαβούλευση η ΟΧΕ Ταϋγέτου, τα έργα της ΒΑΑ Καλαμάτας στο νέο ΠΕΠ

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, με τους τεχνικούς συμβούλους για την ΟΧΕ Ταϋγέτου και την ΒΑΑ Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Κατά τη συνάντηση, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών της ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ), επισημάνθηκε ότι όσον αφορά στην ΟΧΕ του ορεινού όγκου Ταϋγέτου (που αφορά στους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης), ξεκινά άμεσα η δημόσια διαβούλευση με τους Δήμους, καθώς και άλλους φορείς ως προς τα έργα που χρειάζεται να ενταχθούν, ενώ τονίστηκε ότι η στρατηγική ευθύνη και ο γενικός συντονισμός υπάγονται στην Περιφέρεια.

Εξάλλου, όσον αφορά στη στρατηγική για την ΒΑΑ Καλαμάτας (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), στην προχθεσινή σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε ότι τα έργα που υπάγονται σε αυτή (λ.χ. οι πλατείες Υπαπαντής και 23ης Μαρτίου καθώς και έργα κοινωνικού χαρακτήρα) θα “περάσουν” στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, από το οποίο θα διατεθούν αποκλειστικά οι πιστώσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν τα εν λόγω έργα.