Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Παρουσία της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα και της προέδρου της Ένωσης Δικαστών – Εισαγγελέων, Μαργαρίτας Στενιώτη, έγινε στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας αγιασμός από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από όλο το δικαστικό και εισαγγελικό Σώμα στην Καλαμάτα και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου Εφετών Καλαμάτας, Χαράλαμπου Μαυρίδη.

Χαιρετισμοί
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, καλωσόρισε με θερμά λόγια την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τονίζοντας πως η παρουσία της έχει και συμβολική αξία, διότι  αποδεικνύει και εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τα περιφερειακά δικαστήρια της χώρας.

Ακολούθως, ο κ. Μαργέλης είπε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα στη χώρα μας, με συνέπεια να βάλλεται το περιβάλλον, η οικονομία και, κυρίως, η διαβίωση μεγάλου αριθμού πολιτών.

«Ήδη έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης και διάφορες προτάσεις ακούγονται, μερικές είναι πολύ ενδιαφέρουσες, ενώ άλλες γίνονται για να γίνεται συζήτηση. Προκειμένου η δικαιοσύνη να εκπληρώσει τη συνταγματική της αποστολή, δηλαδή την επίλυση των διαφορών, οφείλει όχι μόνο να είναι πλήρης και αποτελεσματική, αλλά και να απονέμεται σε εύλογο χρονικό διάστημα μέσω της ψηφιοποίησης, της αξιολόγησης, των εξειδικευμένων δικαστηρίων. Πριν απ’ όλα, πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε στη διαπίστωση ότι η καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης έχει μεταβληθεί σε αρνησιδικία και ότι οι μεγάλες νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν οδηγούν πουθενά, απλώς ανακυκλώνουν το εφιαλτικό πρόβλημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργέλης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να υπηρετήσει «με αφοσίωση και σθένος, με ανεξαρτησία και αμεροληψία, με πληρότητα και ταχύτητα, τον πολίτη που προστρέχει ενώπιόν μας, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικής και εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, γενετήσιου προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου».

Της Βίκυς Βετουλάκη