Διαμαρτυρία για το «λουκέτο» στην Εθνική Τράπεζα Γαργαλιάνων

Διαμαρτυρία για το «λουκέτο» στην Εθνική Τράπεζα Γαργαλιάνων

Την απόλυτη αντίθεσή τους στο «λουκέτο» του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στους Γαργαλιάνους εξέφρασαν χθες νωρίς το μεσημέρι, με συμβολική διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα, κάτοικοι και εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης, καθώς και μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, τονίζοντας πως υποβαθμίζονται περαιτέρω η πόλη και η περιοχή και προκαλούνται σοβαρά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασίλειος Αγγελόπουλος, επισήμανε: «Είμαστε εδώ για να αντιδράσουμε και να κάνουμε διαμαρτυρία για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική Τράπεζα είναι ιστορική και είναι μία ακόμα υποβάθμιση για την πόλη μας. Πρέπει όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε έντονα, δυναμικά και δημοκρατικά, ώστε να μην επακολουθήσουν κι άλλα κλεισίματα, γιατί ήδη έχει φύγει η Alpha Bank και άλλες Υπηρεσίες. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια περίπου με τον “Καλλικράτη”. Απ’ ό,τι δείχνει, ο Δήμος δεν μπορεί να βρει ακόμα τα πατήματά του. Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί ώστε να μην έχουμε άλλα πισωγυρίσματα».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Διονύσιος Κωνσταντόπουλος, τόνισε: «Θέλω να διαμαρτυρηθώ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, διότι υποβαθμίζει τους Γαργαλιάνους και φέρνει τα περίχωρα και τους Γαργαλιάνους σε απόγνωση. Κάτι πρέπει να γίνει. Απευθύνομαι στους βουλευτές, που πήραν την ψήφο μας από εδώ, και ήρθανε και τη ζήτησαν πριν από λίγους μήνες, να κάνουν κάτι. Να κάνουν, γιατί οι Γαργαλιάνοι υποβαθμίζονται.

Σε λίγους μήνες θα κλείσει και η Πειραιώς. Κάτι πρέπει να γίνει».

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σαράντος Κουκούμης, σημείωσε: «Ήρθαμε εδώ ως Λαϊκή Συσπείρωση να στηρίξουμε το αίτημα των φορέων και των κατοίκων των Γαργαλιάνων για την απαράδεκτη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το Υποκατάστημά της στους Γαργαλιάνους που είναι μια υπηρεσία που εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων και των γύρω χωριών. Θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις συναλλαγές, θα αναγκάζονται οι άνθρωποι να μετακινούνται χιλιόμετρα από εδώ για να εξυπηρετηθούν. Θεωρούμε απαράδεκτη την πολιτική της Τράπεζας, αλλά και της κυβέρνησης, που διαχρονικά όλα τα μετράνε στη λογική του κόστους – οφέλους για να γλιτώσουν προσωπικό, ενοίκια κ.λπ. Ξεχνάνε ότι ο ελληνικός λαός δημιούργησε τις ανακεφαλαιοποιήσεις, με τα έσοδα από τα Ταμεία. Τα έστειλαν όλα στις Τράπεζες για να τις στηρίξει το κράτος. Και τώρα όλοι “ποιούν την νήσσαν”, ακόμα και η Δημοτική Αρχή, όταν το έβαλα στο προηγούμενο Συμβούλιο, που δεν ήταν όλοι παρόντες βέβαια, αρνήθηκαν να πάρουν θέση γι’ αυτό το σημαντικό ζήτημα. Έπρεπε σήμερα (σ.σ. χθες) να είναι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εδώ πέρα και να στηρίξουν αυτό το αίτημα των κατοίκων των Γαργαλιάνων. Καταγγέλλουμε, λοιπόν, αυτή τη στάση όλων και τη διαχρονική πολιτική τους, που στερεί απ’ το λαό βασικές υπηρεσίες».

Η δε πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων, Ελένη Τσαγκάρη, δήλωσε: «Καλούμε όλους τους βουλευτές Μεσσηνίας, εκλεγέντες και μη, όλων των παρατάξεων, όπως μας ζήτησαν τη στήριξή τους κι εμείς τους την παρείχαμε, να πάρουν θέση για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στους Γαργαλιάνους και να μας στηρίξουν με το δέοντα τρόπο!

Το κλείσιμο της Εθνικής, αλλά και άλλης τράπεζας στη συνέχεια, θα δυσκολέψει τη ζωή των κατοίκων της πόλης μας, ιδιαιτέρως των μεγαλύτερων ηλικιών. Αφορά όμως και τους νέους, γιατί έτσι υποβαθμίζεται η πόλη στην οποία ζούμε και κάνουμε οικογένεια! Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε είδους υποβάθμιση της πόλης μας!».

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κατσούλας, η νεοεκλεγείσα επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κατερίνα Τσιγκάνου, και ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθόπολης, Κώστας Παντελής, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανάγκη τοποθέτησης ΑΤΜ στη Μαραθόπολη.

Αρνητικά, πάντως, σχολιάστηκε από παριστάμενους η απουσία της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου