ΓΣ Ακρίτας 2016: Στην 76η θέση της ετήσιας κατάταξης του ΣΕΓΑΣ η ομάδα στίβου

ΓΣ Ακρίτας 2016: Στην 76η θέση της ετήσιας κατάταξης του ΣΕΓΑΣ η ομάδα στίβου

Μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει στις τάξεις του ΓΣ Ακρίτας 2016 μετά την ανακοίνωση της ετήσιας βαθμολογίας των σωματείων στίβου. Ο καλαματιανός σύλλογος βρίσκεται στην 76η θέση, ανάμεσα σε 350 σωματεία, καταγράφοντας διαρκή αγωνιστική άνοδο, καθώς πέρυσι ήταν στην 135η θέση και το 2021 στην 163η. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές και τους αθλητές» απευθύνει ο πρόεδρος του Ακρίτα, Πέτρος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι οι αθλητές είναι αμιγώς Μεσσήνιοι, χωρίς μεταγραφές.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν μετά τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου που σήμανε και την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων για το 2023. Καλεί τα σωματεία να καταθέσουν ενδεχόμενες ενστάσεις μέχρι την 1η Δεκεμβρίου και στο τέλος θα επικυρωθούν από το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κορυφή της αξιολόγησης βρίσκεται ο ΑΓΣ Ιωαννίνων – ήταν πρώτος και το 2020 – και ακολουθεί , οριακά δεύτερος, ο περσινός νικητής ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πρώτο σωματείο της Αττικής είναι ο ΣΑΚΑ στην τρίτη θέση, που διατήρησε μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσία του ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου στην ένατη θέση, καθώς και του ΝΓΣ Ηρακλή στην 10η.

Σημαντική άνοδο παρουσίασε και ο ΟΦΗ, που είναι στην τέταρτη θέση, ενώ σταθερά στην πρώτη δεκάδα παρέμειναν οι ΓΣ Κηφισιάς, ΓΣ Σέρρες 93, ΓΣ Γλυφάδας και ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας.