Κηπούπολη: Τέλος… η Οδύσσεια για εκατοντάδες ιδιοκτήτες

Κηπούπολη: Τέλος… η Οδύσσεια  για εκατοντάδες ιδιοκτήτες

Υπεβλήθη η αίτηση καταχώρησης της πράξης εφαρμογής της Κηπούπολης στο Κτηματολόγιο

Πρωτοκολλήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023 στο Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου, υποκατάστημα Καλαμάτας, η αίτηση του Δήμου Καλαμάτας για καταχώριση στο Κτηματολόγιο της 64419/1290/18-6-2020 απόφασης περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με την οποία κυρώθηκε η 3/2017 Πράξη Εφαρμογής του Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας -Περιοχή  Κηπούπολης.

Τη διαδικασία διεκπεραίωσης, προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση και η περίληψη (περί των 600 ΚΑΕΚ) για να καταχωρηθεί η πράξη στο Κτηματολόγιο, είχε επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου η νομική υπηρεσία του Δήμου δια της δικηγόρου Ν. Δημοπούλου.

Με αφορμή τη νέα θετική εξέλιξη, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην εν λόγω περιοχή, μέσα από την εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα είχε υπάρξει στις αρχές Σεπτεμβρίου σχετική ενημέρωση εκπροσώπων ιδιοκτητών της Κηπούπολης σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο δημάρχου.

Τότε, παρουσία των αντιδημάρχων Σαράντου Μαρινάκη και Ανδρέα Καραγιάννη, της διευθύντριας της Πολεοδομίας Σταυρούλας Αγρίου και στελεχών της Διεύθυνσης και της δικηγόρου του Δήμου, Νάσας Δημοπούλου, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο των διαδικασιών που σχετίζονται με την καταχώριση της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης στο Κτηματολόγιο.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους ιδιοκτήτες, ο κ. Βασιλόπουλος υπενθύμισε ότι σε αυτή τη θητεία ολοκληρώθηκε και η καταχώριση της Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή πυκνοδομημένων Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας, που επίσης ερχόταν από το παρελθόν.

Σημείωσε δε, ότι κατ’ αυτό τον τρόπο προχωρούν οι διαδικασίες και για την Πράξη Εφαρμογής στην Κηπούπολη, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να αξιοποιηθούν άμεσα οι νέες προοπτικές ανάπτυξης που επιφέρει η πολεοδομική μελέτη της εν λόγω περιοχής.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη η «Οδύσσεια» των ιδιοκτητών στην Κηπούπολη, η οποία είχε διάρκεια κάτι παραπάνω από δύο δεκαετίες, φαίνεται να παίρνει τέλος.

Α.Π.