Λάδι… στην κόντρα με τον Στάθη Αναστασόπουλο “ρίχνει” ο Παναγιώτης Νίκας

Λάδι… στην κόντρα με τον Στάθη Αναστασόπουλο “ρίχνει” ο Παναγιώτης Νίκας

Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου “χρωματίστηκε” έντονα από τη λεκτική αντιπαράθεση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη για θέματα πρωτογενούς τομέα, Στάθη Αναστασόπουλου. Μάλιστα, από όσα ειπώθηκαν θα περίμενε κάποιος ότι ο κ. Νίκας θα προχωρούσε σε δραστικά μέτρα εναντίον του αντιπεριφερειάρχη.

Αυτό δεν έγινε, τουλάχιστον μέχρι χθες, αλλά ο περιφερειάρχης δεν έπαψε να κρατάει… μανιάτικο το γεγονός ότι υπήρξε αντίλογος στα όσα υποστήριξε για τον αντιπεριφερειάρχη.

Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή μας. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: “Τα συνολικότερα προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελέσουν το πρώτο – από τα συνολικά 11 της ημερήσιας διάταξης – θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία προγραμματίστηκε τελικά για σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 4.00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σώμα είχε εγκρίνει ομόφωνα ψήφισμα στήριξης στον αγροτικό κόσμο, σε σχετική συζήτηση που είχε γίνει κατά την προηγούμενη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου”.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι εισηγητής θα ήταν ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος, ο κ. Νίκας θεώρησε σκόπιμο να ενημερωθεί το Σώμα από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Η απόφαση του Π. Νίκα να «αποκλείσει» τον Στάθη Αναστασόπουλο από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ακόμα και σε θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές του, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στη μεταξύ τους κόντρα. Έτσι, η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πέραν όλων των άλλων, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα διαφανεί αν ο κ. Νίκας επιμείνει στη θέση του και ζητήσει εκ νέου την παραίτηση Αναστασόπουλου.

Βέβαια, στο ενδιάμεσο της κόντρας υπήρξε η κάθοδος του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Παλαιόχουνη με το αντίστοιχο πολιτικό… μασάζ στον Π. Νίκα. Μπορεί κι αυτό να βοήθησε στην  εξομάλυνση της κατάστασης, αν και ο περιφερειάρχης είναι Μανιάτης…
Α.Π.