Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 25/11/2023 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες.

Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.

Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες.

Προσοχή, από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες και από τις απογευματινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες.
Υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας ενδέχεται να πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με ριπές που θα αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ΝΔ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ενισχυμένου κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΔ άνεμο. Προσοχή, η θάλασσα θα φουσκώσει περαιτέρω λόγω της μεγάλης πτώσης της βαρομετρικής πίεσης.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/