Παράταση για το έργο Διαβολίτσι –Ναός Επικούριου Απόλλωνα

Παράταση για το  έργο Διαβολίτσι –Ναός Επικούριου Απόλλωνα

Μέχρι τέλος του χρόνου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου παράταση για το οδικό έργο «Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό τμήμα Διαβολίτσι – προς Ναό Επικούριου Απόλλωνα».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και εκτελείται από τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη με έκπτωση 42,10%

Παράταση
Το έργο προβλέπει την αποκατάσταση των υποδομών και τη βελτίωση ασφαλείας στο συγκεκριμένο δρόμο. Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 80% περίπου των εργασιών και συγκεκριμένα ασφαλτόστρωση νέων τμημάτων και διαγράμμιση του νέου τμήματος.

Υπολείπονται ακόμα οι εξής εργασίες: Καθαρισμός τάφρων, κατασκευή ασφαλτικών τμημάτων και  διαγράμμιση των νέων ασφαλτοστρωμένων τμημάτων.

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ήταν στις 6 Ιουλίου του 2023 και είχε δοθεί παράταση. Ο ανάδοχος με αίτησή του το Σεπτέμβριο ζήτησε τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έως 31/12/2023, για την αποπεράτωση των εργασιών και τη σύνταξη και έγκριση των επιμετρήσεων.

Τον Ιούλιο ο ανάδοχος υπέβαλε για έγκριση τον 1ο λογαριασμό του έργου, συνολικού ποσού 426.027,16 ευρώ με ΦΠΑ. Ο λογαριασμός εγκρίθηκε από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία και διαβιβάστηκε προς εξόφληση στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ωστόσο το Σεπτέμβριο ο ανάδοχος κατέθεσε ειδική έγγραφη δήλωση διακοπής εργασιών λόγω μη πληρωμής του.

Η υπηρεσία του έργου αποδέχθηκε την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του αναδόχου και διέκοψε τις εργασίες του έργου, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εξοφληθεί ο 1ος λογαριασμός του έργου.