Σακελλαροπούλου για Πολυτεχνείο: Χρέος μας η προάσπιση της δημοκρατίας με το ίδιο πάθος

Σακελλαροπούλου για Πολυτεχνείο: Χρέος μας η προάσπιση της δημοκρατίας με το ίδιο πάθος

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής (17/11) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τον εορτασμό της 50ής επετείου

τεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής (17/11) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τον εορτασμό της 50ής επετείου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πέρασε την πύλη του Πολυτεχνείου στις 9.00, κατέθεσε το στεφάνι της και στη συνέχεια αποχώρησε.

Λίγη ώρα αργότερα, ανήρτησε στον προσώπικό της λογαριασμό στο Facebook το μήνυμά της για τη φετινή επέτειο, τονίζοντας ότι «σήμερα που η δημοκρατία είναι εδραιωμένη και ισχυρή, χρέος μας παραμένει η προάσπισή της με το ίδιο πάθος και την ίδια ακλόνητη βούληση που έδειξαν οι πολιορκημένοι εκείνοι νέοι πριν από πενήντα ολόκληρα χρόνια». 

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

Μισόν αιώνα μετά, το Πολυτεχνείο διατηρεί τον υψηλό του συμβολισμό, ως η κορυφαία πράξη αντίστασης κατά της δικτατορίας και της καταπάτησης της ελευθερίας. Πράξη που δεν υπήρξε αυτονόητη, ούτε ανέξοδη. Συνεπαγόταν κίνδυνο, απαιτούσε θυσίες, έφερε το βάρος μιας ευθύνης, προσωπικής και συλλογικής, που λίγοι είχαν το θάρρος να αναλάβουν. Χάρη και στη δική τους ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μπόρεσε η πατρίδα μας να γυρίσει τη μελανή σελίδα της επταετίας. Τους οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη.

Το Πολυτεχνείο σηματοδότησε τη σύγχρονη Ιστορία μας και θεμελίωσε τη δημοκρατική συνείδηση της μεταπολίτευσης, της πιο ειρηνικής και προοδευτικής περιόδου της χώρας. Σε αυτήν εμπεδώθηκε η πεποίθηση ότι δεν χωρούν εκπτώσεις, τόσο στον πολιτικό μας αυτοκαθορισμό, όσο και στον ελεύθερο τρόπο ζωής μας. Η μνήμη του είναι ολοζώντανη και διδακτική, εμπεριέχοντας τις αρχές που συνέχουν διαχρονικά την κοινωνική και πολιτική μας συμβίωση. Σήμερα που η δημοκρατία είναι εδραιωμένη και ισχυρή, χρέος μας παραμένει η προάσπισή της με το ίδιο πάθος και την ίδια ακλόνητη βούληση που έδειξαν οι πολιορκημένοι εκείνοι νέοι πριν από πενήντα ολόκληρα χρόνια.