Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στη Μεσσηνία για τις διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στη Μεσσηνία για τις διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Λήγει την Πέμπτη η δίμηνη παράταση που είχε δοθεί

Λήγει την Πέμπτη στις 21 Δεκεμβρίου, η δίμηνη παράταση που είχε δώσει το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» στη Μεσσηνία για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων της ανάρτησης, για τους κατοίκους εσωτερικού.

Τα προσωρινά κτηματολογικά διαγράμματα και οι προσωρινοί κτηματολογικοί πίνακες για περιοχές της Μεσσηνίας είχαν αναρτηθεί στο Γραφείo Κτηματογράφησης από τις 21 Αυγούστου. Η δε αρχική προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων διόρθωσης έληξε 21 Οκτωβρίου, όμως καθώς υπήρχε ενδιαφέρον από πάρα πολλούς ιδιοκτήτες που δεν κατάφεραν ακόμα να προχωρήσουν σε διορθώσεις, ενώ ήταν αίτημα και φορέων, από την εταιρεία αποφασίσθηκε δίμηνη παράταση, η οποία λήγει μεθαύριο.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες δεν αναμένεται να δοθεί άλλη παράταση.

Διορθώσεις

Η διαδικασία της ανάρτησης πραγματοποιείται πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, στην οποία θα συνδεθούν με τους κωδικούς taxisnet, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

-Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας).

-Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δε χρειάζεται να προβούν σε καμία άλλη ενέργεια.

Αίτηση διόρθωσης

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέχρι την Πέμπτη να υποβάλει αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων κατά των στοιχείων της ανάρτησης ηλεκτρονικά μέσω των «Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών» του Ελληνικού Κτηματολογίου στο www.ktimatologio.gr, ή στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Το Γραφείο Κτηματογράφησης Μεσσηνίας, βρίσκεται στην οδό Αθηνών (έναντι εργοστασίου Καρέλια), στο Ασπρόχωμα και λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08.30 – 16.30 και κάθε  Τετάρτη 08.30 – 20.30.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2104404042 και μόνο για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail: grkt.messhnia@gmail.com.

Πληροφορίες, επίσης, δίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και στo τηλέφωνo 210-6505600  από 8.30 έως 15.30 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr.