ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας: Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του «Ο Θεός της Σφαγής» με τον Γιώργο Κιμούλη

ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας: Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του «Ο Θεός της Σφαγής» με τον Γιώργο Κιμούλη

Το εξαιρετικό έργο της διάσημης Γαλλίδας συγγραφέως Γιασμίνα Ρεζά «Ο Θεός της Σφαγής», πρόκειται να παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην παράσταση μαζί με τους ηθοποιούς Αναστασία Κατσιναβάκη, Ισιδώρα Μπουζιούρη και Βασίλη Πουλάκο.

Το κορυφαίο αυτό έργο έχει ως αφορμή τη συμπλοκή δυο εντεκάχρονων παιδιών σε έναν τόπο παιχνιδιού, σε μια παρισινή πλατεία. Το έργο περιγράφει τη συνάντηση, σε ένα αστικό διαμέρισμα, των δύο ζευγαριών, που καλούνται να συζητήσουν τον τσακωμό των παιδιών τους με τρόπο ώριμο και πολιτισμένο.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι γονείς χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συμπεριφέρονται οι ίδιοι σαν «παιδιά». Καθώς κανείς από τους τέσσερις δεν αντέχει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, οι χαρακτήρες συγκρούονται, εφευρίσκουν συμμάχους και ανακαλύπτουν τον εχθρό στο ίδιο τους το σπίτι. Τελικά θα εκραγούν, αναδεικνύοντας ως νικητή τον θεό της σφαγής.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας για το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής: Κυριακή 17/12 και Δευτέρα 18/12, 20.30. Παρασκευή 29/12 και Σάββατο 30/12, 20.30. Κυριακή 7/1  και Δευτέρα 8/1/2024, 20:30 και κάθε Κυριακή και Δευτέρα μέχρι και το Φεβρουάριο.

Πληροφορίες για παραστάσεις 2721082616.