Η παράκαμψη της Γιάλοβας στις προτεραιότητες του 2024

Η παράκαμψη της Γιάλοβας  στις προτεραιότητες του 2024

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τις 20 δράσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχουν ήδη υλοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και τις 20 πρωτοβουλίες που δρομολογούνται για το 2024, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση του σχεδίου του προϋπολογισμού του 2024.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε τη συμβολή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας στις δράσεις που υλοποιήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2023, επισημαίνοντας τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές.

Πρόοδος στην κατασκευή εμβληματικών δημόσιων έργων

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στην πρόοδο κατασκευής εμβληματικών δημόσιων έργων και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των δημόσιων υποδομών, στα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές και ανάταξης του σιδηροδρόμου, στην ανανέωση των μέσων μεταφοράς και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς και στην ενίσχυση της ασφάλειας των μεταφορών.

Στη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά τις 20 πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για το 2024, μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση μεγάλων δημόσιων έργων, όπως η σύμβαση για το έργο της Παράκαμψης της Γιάλοβας η οποία υπογράφεται και το Εθνικό Μητρώο Γεφυρών τίθεται σε λειτουργία.