Ηχηρό μήνυμα ενότητας έδωσαν τα ΑμεΑ Πελοποννήσου σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας

Ηχηρό μήνυμα ενότητας έδωσαν τα ΑμεΑ  Πελοποννήσου σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η ημερίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030» και πραγματοποιήθηκε στη Μαγούλα Σπάρτης, ενώ στη διοργάνωση συμμετείχαν το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Λακωνίας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας Σταύρος Λαμπρινάκος και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Σπάρτης, Δήμητρα Παπανικολάου. Επίσης, μίλησαν βουλευτές του νομού, η περιφερειακή σύμβουλος και γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Νίκος Καραλής, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ, ενώ το συντονισμό ανέλαβε η γενική γραμματέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Αθανασία Καρούνου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν με μουσικοθεατρική παράσταση οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ «Διάπλασις» Σπάρτης, αναδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και η συμπεριληπτική πρακτική για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.

Ηχηρό μήνυμα ενότητας
Πλήθος ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και με τις οικογένειες τους, από κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρευρέθησαν στην ημερίδα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλα τα στελέχη και τα μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, οι οποίοι έγιναν μία γροθιά και μία αγκαλιά για το σκοπό του αναπηρικού κινήματος. Επίσης, ήταν ιδιαιτέρα συγκινητικό τα παιδιά να διασκεδάζουν και να συμμετέχουν ενωμένα στην όλη εκδήλωση.