Καλαμάτα: Με εργαστήρια, παραστάσεις και χορό συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην «Πλατεία των Ευχών»

Καλαμάτα: Με εργαστήρια, παραστάσεις και χορό συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην «Πλατεία των Ευχών»

Με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Πλατεία των Ευχών» που υλοποιεί φέτος για πρώτη χρονιά ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με καλλιτεχνικές ομάδες, πολιτιστικούς συλλόγους, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της «Φάρις».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, εικαστικού, μουσικού, χορευτικού, θεατρικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που στόχο έχει να κρατά ζωντανή την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη για έναν ολόκληρο μήνα.

Εκδηλώσεις
Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί αυτές τις ημέρες είναι οι εξής

-Σάββατο 16 Δεκεμβρίου:
10.00 – 14.00: Γράμματα στον Αϊ- Βασίλη και Δέντρο Ευχών – Μια εικόνα μέσα από παραμύθι

12.00 – 14.00: Παιχνίδι από την ομάδα Buru Cooperativa στην πλατεία Όθωνος: H δημιουργική ομάδα Buru Cooperativa στήνει το πιο ευφάνταστο, διαδραστικό, ανοιχτό βιωματικό παιχνίδι για παιδιά στην Πλατεία Όθωνος

14.00 – 16.00: Φωτογραφικός περίπατος στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας: Περπατάμε από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας έως το Ιστορικό Κέντρο και με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Κυριάκου Λιαράκου μαθαίνουμε μερικά από τα μυστικά της καλής φωτογραφίας. Ένα δημιουργικό, μετακινούμενο φωτογραφικό εργαστήρι για εφήβους ηλικίας 10 – 14 ετών. Στη συνέχεια οι φωτογραφίες θα εκτυπωθούν. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι πρώτοι 20 που θα δηλώσουν ενδιαφέρον θα είναι εκείνοι που μπορούν να συμμετέχουν.

18.30 – 19.30: Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες από τη Fame Dance Academy και ένα μοναδικό master class χορού για όλους. Οι μαθητές της Fame Dance Academy αναλαμβάνουν να μας ξεσηκώσουν με τις πιο ωραίες χριστουγεννιάτικες χορογραφίες στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Ακολουθεί ένα μοναδικό master class χορού για όλους.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου
10.00 – 14.00: Γράμματα στον Αϊ- Βασίλη και Δέντρο Ευχών– Μια εικόνα μέσα από παραμύθι

20.00-21.00: Μοντέρνα Παιδική Χορωδία Hakuna Matata Γεώργιος Σκλήκας.