Μια ευχάριστη επίσκεψη από μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Μια ευχάριστη επίσκεψη από μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Μια ευχάριστη επίσκεψη στη σχολική βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Η άφιξη των μαθητών, μαζί με τους εκπαιδευτικούς Ελένη Ανδρουτσάκη, Κωνσταντίνο Χρυσανθακόπουλο και Θεόδωρο Θάνου, σήμανε την έναρξη του κρυμμένου θησαυρού, καθώς κλήθηκαν να βρουν το χαμένο κλειδί της βιβλιοθήκης.

Οι αποστολές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, η πόρτα άνοιξε και οι μαθητές ξεχύθηκαν στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης.

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν η βιβλιοθηκονόμος Γεωργία Πουλοπούλου επέλεξε να αναγνώσει το βιβλίο της συγγραφέως Σταυρούλας Παγώνα «Ο κουρέας των Χριστουγέννων» από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μοσχομυρίζει κολόνια και γαρύφαλλο, καθώς η τρυφερή του ιστορία αναφέρεται σε όλους εκείνους τους ήρωες της διπλανής μας πόρτας που υπηρετούν ασίγαστα το ομορφότερο μήνυμα της ανθρωπότητας με πράξεις.

Ακολούθησε διαδικτυακή συνάντηση με τη γλυκύτατη συγγραφέα Σταυρούλα Παγώνα, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για μια εποικοδομητική συνομιλία μαζί της, κάνοντας ερωτήσεις για τη συγγραφή του βιβλίου και όχι μόνο.

Ακολούθησε ελεύθερο παιχνίδι στον προαύλιο χώρο του σχολείου με κεράσματα και χυμούς και όταν έφτασε η ώρα αποχώρησής τους, αντάλλαξαν ευχές και έδωσαν ραντεβού για ακόμη μια συνάντηση μέσα στο 2024.

«Ανοίγουμε τις σχολικές μας βιβλιοθήκες για ανάγνωση παιδικών βιβλίων, υποστηρίζοντας θερμά τη φιλαναγνωσία, καθώς αναπτύσσει μια φιλική σχέση ανάμεσα στο παιδί και το βιβλίο» όπως αναφέρεται σχετικά για αυτήν την όμορφη εκδήλωση.