Πανελλήνια Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ευ»: Μια σπουδαία διάκριση για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Πανελλήνια Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ευ»: Μια σπουδαία διάκριση για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και της 10ης Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Αθλητισμού στις 29 Σεπτεμβρίου, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας συμμετείχε με ευρεία συμμετοχή των παιδιών όλων των τάξεων στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ», όπου συνολικά πήραν μέρος 456 σχολεία από όλη τη χώρα.

Την οργάνωση, προετοιμασία και υλοποίηση των δράσεων  είχε η εκπαιδευτικος Φυσικής Αγωγής του σχολείου, Νάσια Κατσαριώτη, ενώ η πανελλήνια σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Συντονιστικής Επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE.

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δράσης και για τους σκοπούς αξιολόγησης των συμμετοχών, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, μέλη της ΕΘΝΟΑ, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη και ειδικοί συνεργάτες του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Μετά την αξιολόγηση των δράσεων βραβεύτηκαν τρία σχολεία για κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

•το καλύτερο βίντεο

•την καλύτερη φωτογραφία

•το καλύτερο moto

•τη μεγαλύτερη διαδρομή

•τη μεγαλύτερη συμμετοχή

Ειδικότερα, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,  διακρίθηκε για την κατηγορία της καλύτερης φωτογραφίας και κατέλαβε την 3η θέση, ενώ η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Εκεί το σχολείο παρέστη  με τις τάξεις των ΣΤ1 και ΣΤ2, καθώς και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τη δε απονομή του βραβείου έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης.

Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν με μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ως βραβείο το σχολείο έλαβε αθλητικό υλικό και μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE  και της ΕΘΝΟΑ.