Τέλος ο Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνει ο Φατίχ Τερίμ

Τέλος ο Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνει ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν αποτελεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση του οποίου συμφώνησε σε όλα με τον Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος τεχνικός έρχεται την Τετάρτη στην Αθήνα για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, υπογράφοντας για 1,5 χρόνο. 

Ο 70χρονος προπονητής, επιβεβαίωσε την είδηση σε Μέσο της χώρας του πριν από λίγη ώρα: «Ναι είναι αλήθεια. Ήρθαν χθες και συμφωνήσαμε. Πηγαίνω στην Αθήνα το πρωί. Θα κάνω το απόγευμα προπόνηση».

Ο Παναθηναϊκός έλυσε μονομερώς το συμβόλαιο του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είχε αναλάβει πριν από 2,5 χρόνια την τεχνική ηγεσία.

Παρά τις τελευταίες ήττες από Ρεν, Άρη, Ατρόμητο και Μακάμπι Χάιφα δεν υπήρχε κάτι στον ορίζοντα που έδειχνε μια τέτοια δραστική εξέλιξη. Παναθηναϊκός και Γιοβάνοβιτς, όμως, φαίνεται πως δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί. Υπάρχει διαφορά απόψεων για ορισμένα θέματα και καταστάσεις.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε αναμορφώσει βέβαια τον Παναθηναϊκό με την κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2021-22 αλλά και την εξαιρετική περσινή πορεία στο πρωτάθλημα. Έφτασε μια ανάσα από την κατάκτησή του, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος τον προσπέρασε η ΑΕΚ.

Νέος προπονητής ο σπουδαίος Φατίχ Τερίμ, που έχει περάσει από μεγάλους πάγκους. Γαλατασαράι (4 φορές), Μίλαν, Φιορεντίνα αλλά και η εθνική Τουρκίας (4 φορές επίσης) βρίσκονται στο πλούσιο βιογραφικό του.

Στα 70 του ο Τερίμ, αποχώρησε από την Γαλατά τον Ιανουάριο του 2022, δηλαδή κοντά δύο χρόνια πριν. Από τότε δεν έχει προπονήσει ομάδα.

Πηγή: Η Καθημερινή