Επίσκεψη του δημοσιογράφου Μανόλη Καψή στο 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Επίσκεψη του δημοσιογράφου Μανόλη  Καψή στο 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση»

Το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο γνωστός δημοσιογράφος Μανόλης Καψής, διευθυντής The Toc, καθώς και η κ. Μαρία Γιαννέτου, διευθύντρια Επικοινωνίας  Junior Achievement Greece, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται από τον Όμιλο Επιχειρηματικότητας του σχολείου και φέρει την επωνυμία Health and Herbs. Στον Όμιλο συμμετέχουν 13 μαθητές και μαθήτριες, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Κυριακή Κατσίρου.

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και εποπτεύεται από το μη – κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό  οργανισμό για την επιχειρηματικότητα Junior Achievement Greece (JA Greece).

Ο κ. Καψής επισκέφθηκε το 4ο ΓΕΛ ως Inspirational Mentor των μαθητών που υλοποιούν τη συγκεκριμένη δράση, προσφέροντας σε αυτούς τη δυνατότητα να τον γνωρίσουν, να συζητήσουν μαζί του, να εμπνευστούν από το δικό του success story, να λάβουν συμβουλές, ενδυνάμωση και υποστήριξη στην προσπάθειά τους.

Να αναφερθεί πως στο θεσμό των Inspirational Mentors  που έχει καθιερωθεί από το JA Greece, συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο, που καλούνται να εμπνεύσουν και να υποστηρίξουν τις νεοφυείς μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις οι οποίες υλοποιούνται από μαθητές σχολείων όλης της Ελλάδας. 

Οι μαθητικές αυτές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δημοφιλή εμπορική έκθεση με την ονομασία «Εικονική Επιχείρηση» , η οποία διοργανώνεται από το JA Greece και κατά το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στο Mall Athens.

Στη συγκεκριμένη έκθεση οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ θα παρουσιάσουν ενώπιον κριτών, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, την επιχειρηματική τους ιδέα, τα προϊόντα και τον τρόπο που έχουν οργανώσει την επιχείρησή τους Health and Herbs, η οποία έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός φυτωρίου αρωματικών φυτών με θεραπευτικές για την υγεία του ανθρώπου ιδιότητες, όπως μέντα, ρίγανη, δυόσμος, βασιλικός και λεβάντα.