4ο ΓΕΛ Καλαμάτας: Παρουσία στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας με την επιχείρηση “Health and Herbs”

4ο ΓΕΛ Καλαμάτας: Παρουσία στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση  Αθήνας με την επιχείρηση “Health and Herbs”

Στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας 2024, που πραγματοποιήθηκε στο The Mall Athens την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, με φορέα διοργάνωσης το Junior Achievement Greece, έλαβε μέρος ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

Στο συγκεκριμένο Όμιλο συμμετέχουν οι μαθητές: Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα – Παναγιώτα, Αντωνοπούλου Σταυρούλα, Αποστολόπουλος Σταμάτης, Γαϊτανάρου Βασιλική, Γεωργούση Σταυρούλα, Γουζέα Χρυσούλα, Γκομέση Μαρία – Ιωάννα, Δημητροπούλου Γεωργία, Κιοσσέ Χριστίνα, Κοτταρίδη Βασιλική, Κρασσακοπούλου Αμαλία-Χριστίνα και Μελιγαλιώτη Ελπίδα, με υπεύθυνη  εκπαιδευτικό τη φιλόλογο και υποδιευθύντρια του σχολείου Κυριακή Κατσίρου.

Στην έκθεση συμμετείχαν 56 σχολεία  από διάφορα μέρη της Ελλάδος και το κάθε ένα παρουσίασε μέσα στον πολυσύχναστο χώρο του The Mall Athens τη δική του Μαθητική Επιχείρηση, σε περίπτερο που παραχώρησε το Junior Achievement Greece.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρουσίασαν την Εικονική Επιχείρηση που δημιούργησαν στο πλαίσιο του Ομίλου Επιχειρηματικότητας και η οποία φέρει την επωνυμία Health and Herbs.

Με τη συμμετοχή τους αυτή βίωσαν μία σημαντική για αυτούς εμπειρία, καθώς είχαν τη δυνατότητα να συναναστραφούν με το κοινό, να μιλήσουν για την επιχειρηματική τους ιδέα και να προβούν σε πραγματικές πωλήσεις των προϊόντων που παράγει η επιχείρησή τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Κυριακή Κατσίρου και Νικόλαος Παπαθωμόπουλος, ενώ χορηγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν οι επιχειρήσεις Nikolopoulos Estate-Τυποποίηση ελαιολάδου και Πυρηνοκάρβουνο – Ασβεστοποιία «Κλήμης».