Εύη Χριστοφιλοπούλου: Αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ γιατί απογοητεύτηκα

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Αποχώρησα  από το ΠΑΣΟΚ γιατί απογοητεύτηκα

Στο ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών» κλήθηκε να μιλήσει χθες το πρωί η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την πρόσφατη αποχώρησή της από το κόμμα και την προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία.

Κάνοντας λόγο για τη συσχέτισή της με το κυβερνών κόμμα, η κα Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι ήταν τιμή της που συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, κράτησε τη χώρα όρθια.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχω απογοητευτεί από το χώρο τον οποίο υποστήριξα για πάρα πολύ καιρό. Ήμουν σιωπηλή στην αρχή, δεν υπήρχε λόγος να βγω και να αντιπαρατεθώ. Βεβαίως, θεώρησα χρέος μου να πω τη γνώμη μου για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση εισήγαγε, όπως και το Μάιο του 2023, θεώρησα επίσης χρέος μου να βγω δημόσια και να πω ότι στηρίζω την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και θα ψηφίσω Ν.Δ.».

Μιλώντας για τις πολιτικές του κόμματος στο οποίο προσχώρησε, εξήγησε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα σοβαρό κεντρώο χώρο, έχει το συντηρητικό, έχει και το φιλελεύθερο χώρο, άρα εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Ζούμε σε μια εποχή συγκλίσεων, που ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος είναι και εχθρός, είναι ο ακροδεξιός λαϊκισμός και ο ακροαριστερός λαϊκισμός. Τα άκρα απειλούν την Ευρώπη, την Ελλάδα».

Τέλος, κάνοντας λόγο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, η κα Χριστοφιλοπούλου σημείωσε: «Δεν έχει νόημα να πω κάτι, φοβάμαι ότι έχει εγκλωβιστεί σε ένα στενό κύκλο. Καλό θα ήταν να ανοίξει περισσότερο και να αναθεωρήσει. Η κρίση μου είναι ότι ως νεότερη γενιά πολιτικών πρέπει να ανοίξει τα φτερά του και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης, γιατί έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του “όχι σε όλα”. Είναι της δεκαετίας το ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει».

Χρ.Μ.