Μόνο το Καλαμάτα- Πύλος – Μεθώνη στη λίστα του 2024

Μόνο το Καλαμάτα- Πύλος – Μεθώνη στη λίστα του 2024

Από τα μεγάλα έργα προς υλοποίηση στη Μεσσηνία

Η υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομών στη Μεσσηνία είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, μια και η κατασκευή τους θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό, δεν πρέπει να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι, τουλάχιστον για το 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, “ζεστό” είναι μόνο το έργο κατασκευής του οδικού άξονα Καλαμάτας – Πύλου- Μεθώνης, προϋπολογισμού 312 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έργο-ΣΔΙΤ που θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρείται ως η φυσική συνέχεια του αυτοκινητόδρομου “Μορέα”, ενώ θα κατασκευαστεί από το σχήμα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ τα διαδικαστικά του ολοκληρώθηκαν το 2023.

Ύστερα από αυτό δε φαίνεται να υπάρχει κάτι για τη Μεσσηνία.

Γενικά φέτος είναι μία χρονιά στην οποία βλέπουμε σημαντικές ανακατατάξεις στη διαβάθμιση των μεγάλων έργων, με κυρίαρχο στοιχείο πλέον την επαναφορά πολλών μεγάλων οδικών έργων, αλλά και την είσοδο κτιριακών. Επίσης, ενισχύεται η παρουσία πολλών ενεργειακών έργων, τα οποία παίρνουν τη σκυτάλη ως τα πλέον σημαντικά έργα για την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας στη γεωπολιτική σκακιέρα. Παράλληλα, απουσιάζουν τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα.

Κι ενώ η Μεσσηνία “περιμένει”, όχι μόνο την υλοποίηση του παραπάνω έργου, υπάρχουν και αυτά που βγήκαν εκτός προτεραιότητας, όπως είναι οι Μονάδες Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.