Ντεμπούτο στην Οστράβα για τον Μίλτο Τεντόγλου

Ντεμπούτο στην Οστράβα για τον Μίλτο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα ανοίξει τη σεζόν στις 30 Ιανουαρίου στο μίτινγκ που θα γίνει στην Οστράβα. Ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο, θα ξεκινήσει τη σεζόν με την προσδοκία να συνεχίσει το μοναδικό σερί κατάκτησης τίτλων σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έχει ένα μοναδικό σερί κατάκτησης μεταλλίων (8 χρυσά κι ένα ασημένιο) από το 2018 μέχρι σήμερα, με μόνη …παραφωνία τη 10η θέση στο Παγκόσμιο του 2019 στη Ντόχα.

Ο 26χρονος αθλητής θα διεκδικήσει το τρίτο του χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού, το δεύτερο σε Παγκόσμιο κλειστού και φυσικά θα υπερασπιστεί το χρυσό ολυμπιακό τίτλο που κατέκτησε το 2021 στο Τόκιο.

Ο αθλητής στις 11 Φεβρουαρίου θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Παρισιού και στις 17-18 του ίδιου μήνα θα είναι στο ΣΕΦ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος του Τεντόγλου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκόβης και θα ακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό της Ρώμης και οι Ολυμπιακοί του Παρισιού. Ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8,55 μ. από το Παγκόσμιο του Βελιγραδίου και 8,60 μ. στον ανοιχτό από το 2021.