1ο Βραβείο για το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ

1ο Βραβείο για το 16ο  Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας συμμετέσχε στο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ «Par-OLYMPIA Festival, Αθλητισμός και Συμπερίληψη – Inclusion in Sports», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Par-OLYMPIA Sport Event.

Εκεί το καλαματιανό σχολείο κατάφερε να διακριθεί, ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές, με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Παραολυμπιακά Βίντεο Δημοτικών Σχολείων» για την υποψηφιότητά του, «Δες με άλλα μάτια», αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής βράβευσης.

Το βραβείο παρέλαβε η μαθήτρια με μειωμένη όραση, Μαρία Φαληδέα, συνοδευόμενη από τους συμμαθητές της, τον εκπαιδευτικό της Γ’ τάξης Φώτιο Μπερδέκλη, τον εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, Δημήτριο Κωστή και το διευθυντή της σχολικής μονάδας, Απόστολο Ζαρκινό.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, παρουσία του γενικού γραμματέα Ιωάννη Κατσαρού, ο οποίος συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές τόσο για τη συμμετοχή όσο και για την πρωτιά, δωρίζοντας στο σχολείο εξοπλισμό για το παραολυμπιακό άθλημα Boccia.

Εν συνεχεία, ο διευθυντής του 16ου Δ.Σ. Καλαμάτας τον ευχαρίστησε θερμά και του επέδωσε αναμνηστικό σύγγραμμα για την πόλη της Καλαμάτας, προσφορά του Δήμου, τονίζοντας παράλληλα την αξία του αθλητισμού ως τρόπου ενεργού συμπερίληψης και αποδοχής των ατόμων με αναπηρία.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Βασίλειος Καλύβας, πρόσφερε στους μικρούς μαθητές την ευκαιρία δωρεάν ξενάγησης στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.