Διεθνείς αγώνες μήκους και τριπλούν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, αφιερωμένοι στον Τσάτουμα

Διεθνείς αγώνες μήκους και τριπλούν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, αφιερωμένοι στον Τσάτουμα

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ακρίτας 2016 και ο Πέτρος Παπαδόπουλος μας «σύστησαν» τα προηγούμενα χρόνια το Street Pole Vault, εντυπωσιακούς διεθνείς αγώνες επί κοντώ που έβγαλαν το αθλητισμό από το Στάδιο και τον πήγαν στην καρδιά της πόλης, σε άμεση επαφή με τον φίλαθλο και μη κόσμο. Φέτος θα φέρουν κάτι λίγο διαφορετικό, με αφορμή και την ένταξη στο προπονητικό τιμ του συλλόγου του Λούη Τσάτουμα, του κορυφαίου Μεσσήνιου άλτη του μήκους, ο οποίος «κουβαλάει» διεθνείς διακρίσεις και «προκαλεί» τον …διάδοχό του Μίλτο Τεντόγλου, να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ του που έχει «κλειδώσει» από το 2007 στα 8,66 μ. Ειδικότερα, τον προσεχή Μάιο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας ο Ακρίτας θα διοργανώσει διεθνείς αγώνες μήκους και τριπλούν, οι οποίοι θα φέρουν τιμητικά το όνομα του Τσάτουμα. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξηγούν:

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ακρίτας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση μιας πολύ μεγάλης αθλητικής γιορτής στο κέντρο της Καλαμάτας μέσα στο Μάιο του 2024 με τη διεθνή ονομασία Tsatoumas Street Long Jump. Ο διευθυντής των αγώνων και το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο «δικός μας», Μεσσήνιος πρωταθλητής Λούης Τσάτουμας.

Μετά από τις επιτυχημένες διοργανώσεις των Αναπτυξιακών Αγώνων Στίβου Πελοποννήσου και των Μίτινγκ Άλματος επί Κοντώ, ο σύλλογος του Ακρίτα έχει αποκτήσει υψηλή τεχνογνωσία στην προετοιμασία και πραγματοποίηση αγώνων και σε συνδυασμό με την έλευση του Λούη Τσάτουμα στην προπονητική ομάδα του συλλόγου, βάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και προετοιμαζόμαστε να οργανώσουμε μια ανεπανάληπτη αθλητική γιορτή στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με δωρεάν πρόσβαση σε όλους, το Μάιο του 2024,

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν περίπου 100 Έλληνες και ξένοι αθλητές του μήκους και του τριπλούν υψηλού επιπέδου, αλλά και ταλέντα, με πιθανότητα σοβαρή για παρουσία του Μιλτιάδη Τεντόγλου. Θα διεξαχθούν 4 αγώνες: Κοριτσιών, Αγοριών, Γυναικών και Ανδρών.

Η διοργάνωση θα τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 και τις προδιαγραφές ενός διεθνούς αγώνα/meeting υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. 

Αγώνες με ανάλογη μορφή Street γίνονται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και στον Πειραιά. Για να διεξαχθούν τόσο μεγάλες και πολυδάπανες διοργανώσεις χρειάζεται η υποστήριξη των τοπικών φορέων και επαγγελματιών, της Περιφέρειας και του κράτους. Ο πιο σημαντικός λόγος να κάνουμε πράξη αυτό το θεσμό είναι γιατί θα αποτελεί κίνητρο για τα παιδιά να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες προς όφελος της υγείας και της κοινωνικότητας. Τα οφέλη της περιοχής μας από την διοργάνωση θα είναι πολλαπλά, μιας και θα υπάρχει προβολή των αγώνων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε αθλητικά ειδησεογραφικά sites. Επιπλέον, οι αγώνες θα προσελκύσουν εκατοντάδες φίλους του αθλητισμού που θα επισκεφτούν την Καλαμάτα εκείνες τις ημέρες, προσφέροντας έσοδα σε πολλές τοπικές επιχειρήσεις.

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της προετοιμασίας των αγώνων».