Έφοδος της Αστυνομίας σε οικισμούς Ρομά στη Μεσσήνη

Έφοδος της Αστυνομίας σε οικισμούς Ρομά στη Μεσσήνη

Έφοδο σε καταυλισμούς Ρομά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις του νομού, με συνδρομή αστυνομικών και από τους διπλανούς νομούς, μετά τα απανωτά περιστατικά με πυροβολισμούς που έχουν καταγραφεί από την περίοδο των εορτών μέχρι τώρα.

Η αστυνομική επιχείρηση ήταν στοχευμένη και συνελήφθησαν έντεκα άτομα, εκ των οποίων το ένα είχε διαφύγει από Ίδρυμα Αγωγής στο Βόλο.

Συλλήψεις
Η ευρεία επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στη Μεσσήνη υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν:

•Δυο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, άσκοπους πυροβολισμούς και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 30χρονος και ο 19χρονος αδελφός του για τους πυροβολισμούς την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Πιλαλίστρας. Στην κατοχή τους βρέθηκε μία κομμένη καραμπίνα, η οποία είχε κλαπεί από τη Μεσσήνη στις 30 Οκτωβρίου 2022, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα

•Ένας 17χρονος για κλοπή τροχοφόρου, κλοπές και απόπειρες, ο οποίος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής στο Βόλο

•Τέσσερα άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων ένας 15χρονος κατηγορείται και για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

•Μία 59χρονη για κατοχή 77 ναρκωτικών δισκίων

•Ένας 15χρονος για στέρηση δελτίου ταυτότητας

•Ένας 60χρονος κι ένας 19χρονος για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κλοπές
Επίσης εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές τροχοφόρων, μία κλοπή σε επιχείρηση, καθώς και δύο απόπειρες κλοπής που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από τις 5 έως και τις 9 Φεβρουαρίου στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων.

Ο ένας είναι ο 17χρονος που είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Βόλου. Αυτός μαζί με έναν 16χρονο από την Καλαμάτα είχαν αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε. Επίσης, είχαν προσπαθήσει να αφαιρέσουν άλλη μια μοτοσικλέτα από την Καλαμάτα χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ παραβίασαν βιβλιοπωλείο στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν 40 ευρώ. Τέλος, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν και καθαριστήριο ρούχων, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Επιπλέον, εξιχνιάσθηκε η κλοπή μιας μοτοσικλέτας στις 5 Φεβρουαρίου από τη Μεσσήνη, την οποία έχει κάνει ένας 16χρονος, αλλά δεν έχει συλληφθεί. Η μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε.

Συνολικά, στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο, όπως προέκυψε, ήταν κλεμμένο, 77 ναρκωτικά δισκία, δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, οι οποίες είχαν κλαπεί και αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Της Βίκυς Βετουλάκη