«Γίνε ο Ήρωας ενός Παιδιού»: 40 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Καλαμάτα

«Γίνε ο Ήρωας ενός Παιδιού»: 40 νέοι εθελοντές δότες  μυελού των οστών στην Καλαμάτα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Γίνε ο Ήρωας ενός Παιδιού» το περασμένο Σάββατο  στην Καλαμάτα. Το κάλεσμα για αλληλεγγύη και ανθρωπιά βρήκε ανταπόκριση, με 40 νέους δότες μυελού των οστών να εγγράφονται στην παγκόσμια δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Συμπολίτες μας, ηλικίας 18-40 ετών και με καλή κατάσταση υγείας, συνέβαλαν στην υποστήριξη παιδιών που πάσχουν από λευχαιμία. Με μια απλή και διακριτική διαδικασία έξω από το Πνευματικό Κέντρο της πόλης ενημερώθηκαν από την ομάδα υποστήριξης και έδωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να γίνει η λευχαιμία παρελθόν.

Το ενδιαφέρον δεκάδων ακόμα συμπολιτών εντοπίστηκε από την επικοινωνία τους με τους εκπροσώπους των φορέων, μετά το πέρας της εκδήλωσης, εκφράζοντας την επιθυμία τους να γίνουν δότες.

Η δράση υλοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Κάθε βιβλίο ένα Ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε» και με την υποστήριξη της ΚοινΣεπ «Φάος», της ΑΜΚΕ «Νήσος Αγάπης», του «Αρχέγονου Κυττάρου Αίματος», του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτα «Ο Ποσειδών», του «Χάρισε Ζωή», του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Με τη δέσμευση και τη συνεισφορά των εθελοντών ενισχύθηκε η ευαισθητοποίηση και η στήριξη προς τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, στηρίζοντας ταυτόχρονα το Σύλλογο Γονέων Παιδιών «Φλόγα».