1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Μια μοναδική εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Μια μοναδική εκπαιδευτική  επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισκέψεις Σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων» είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στις 5 Μαρτίου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Το ταξίδι τους στην Αθήνα και η επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτέλεσαν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εμβαθύνουν στην ιστορία και τη λειτουργία του κράτους.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από την πλαϊνή πύλη του Κοινοβουλίου, όπου ένας υπάλληλος της Βουλής τούς υποδέχτηκε με χαμόγελο. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, ξεκίνησαν τη ξενάγηση με την ενδιαφέρουσα ιστορική αφήγηση της ξεναγού για τη μεγαλοπρεπή μαρμάρινη διπλή σκάλα, ένα σπάνιο αρχιτεκτονικό στοιχείο που αποτελεί μέρος του παλαιού ανακτόρου και διατηρείται ανέπαφο ως σήμερα.

Στη συνέχεια, η ομάδα κατευθύνθηκε προς τις επιβλητικές αίθουσες του Κοινοβουλίου. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πλούτο της ιστορίας και της αρχικής χρήσης του κτηρίου. Η διατηρημένη ζωφόρος εντυπωσίασε τους μαθητές, παρουσιάζοντας γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης και προσωπογραφίες αγωνιστών του 1821.

Το δαιδαλώδες κτήριο του Κοινοβουλίου αποτέλεσε ένα λαβύρινθο που οδήγησε τους μαθητές στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας. Εκεί, κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών, αισθανόμενοι για λίγο ως αντιπρόσωποι του ελληνικού έθνους.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, οι μαθητές, πάλι περνώντας μέσα από επιβλητικούς διαδρόμους, αποχαιρέτησαν τους ξεναγούς τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η εκδρομή έκλεισε με μια στάση μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου παρακολούθησαν μια από τις εντυπωσιακές αλλαγές της φρουράς των Ευζώνων.