Α΄ Βραβείο στον Καλαματιανό Γ. Καραμπάτσο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Α΄ Βραβείο στον Καλαματιανό Γ. Καραμπάτσο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Για το βιβλίο του «Γεράσιμος Παγώνης (1790-1865)

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε προχθές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η απονομή των βραβείων και επαίνων του Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος, Χρονικού- Μαρτυρίας και Ολοκληρωμένου Έργου, με ελεύθερο θέμα για το έτος 2023, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το αρχαιότερο λογοτεχνικό σωματείο της χώρας.

Μεταξύ άλλων, το Α΄ Βραβείο Ολοκληρωμένου Έργου έλαβε το βιβλίο του Καλαματιανού Γεώργιου Θ. Καραμπάτσου, με τίτλο «Γεράσιμος Παγώνης (1790-1865), πρωτοσύγκελλος Μονεμβασίας και Καλαμάτας (1821-1852), αρχιεπίσκοπος Αργολίδος (1852-1867)» των Εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ. Πρόκειται για ένα ιστορικό βιβλίο που πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του Μεσσήνιου ιεράρχη και αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, Γεράσιμου Παγώνη.

Το βραβείο παρέλαβε ο συγγραφέας από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Λευτέρη Β. Τζόκα. 

Να σημειωθεί πως η απονομή των βραβείων έγινε στο πλαίσιο της γιορτής με τίτλο «40 Χρόνια Συνεχούς Κυκλοφορίας του Περιοδικού Λογοτεχνική Δημιουργία (1983-2023)» της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.