Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά συζήτηση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για τις εργασίες στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά συζήτηση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για τις εργασίες στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εργασίες στο Διοικητήριο Μεσσηνίας ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Κουτουμάνος και Γιάννης Κελλάρης.

Όπως παρατηρούν σε ερώτησή τους: «Κύριε πρόεδρε και κύριε περιφερειάρχη, έγκαιρα έχουμε θέσει για συζήτηση  στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις εργασίες στο Διοικητήριο στη Μεσσηνία (συχνές διακοπές εργασιών, αστοχίες μελετών, συμπληρωματικές συμβάσεις, καθαιρέσεις υλικών με αμίαντο κ.λπ.). Επειδή δε συζητήθηκαν στα προηγούμενα Περιφερειακά Συμβούλια, θεωρούμε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυ πρέπει να είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη».

Σύμφωνα με προηγούμενη επερώτηση της παράταξης: «Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας στις 5/2/2024 ενέκρινε Συμπληρωματική Σύμβαση 862.000 ευρώ στο έργο “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Παρεμβάσεων Αναβάθμισης Διοικητηρίου Π.Ε Μεσσηνίας”. Σε ένα έργο π/υ 10 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν γίνει 4 απανωτές διακοπές από τον εργολάβο λόγω μη πληρωμής λογαριασμών, που έχει εκτελεστεί μόλις το 10% του έργου (ουσιαστικά μόνο οι καθαιρέσεις), έρχεστε και αποφασίζετε σ.σ. 862.000 ευρώ, γιατί προέκυψε λάθος της μελέτης, αφού οι τόνοι σκυροδέματος που απαιτούνται και οι τόνοι αμιάντου που καθαιρέθηκαν ήταν διπλάσιοι.

Ερωτάσθε, κύριε περιφερειάρχη:

•Τι μέτρα θα πάρετε ώστε το συγκεκριμένο έργο να μην καταντήσει “γεφύρι της Άρτας” με τις επακόλουθες συνέπειες στη ζωή της πόλης, αλλά και στην τσέπη των κατοίκων από τα πανωπροίκια; 

•Πόσοι, τελικά, είναι οι τόνοι σκυροδέματος που απαιτούνται και πόσοι οι τόνοι υλικών μολυσμένων με αμίαντο που καθαιρέθηκαν;

•Πού βρίσκονται αυτοί οι χιλιάδες τόνοι υλικών μολυσμένων με αμίαντο;».