Η υποβάθμιση-κατάργηση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων στη Μεσσηνία θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Η υποβάθμιση-κατάργηση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων στη Μεσσηνία θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας, που ενώ λέγεται ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, ταυτόχρονα υπάρχουν πληροφορίες για υποβάθμιση ή και κατάργηση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, όπως του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων, θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα, ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Η συζήτηση θα γίνει με πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που στο σύνολό τους έχουν υποβάλει το σχετικό αίτημα, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Κουτσούλης, έχει ζητήσει να προσκληθούν στη συνεδρίαση για να ενημερώσουν το Σώμα οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και θα ξεκινήσει στις τέσσερις το απόγευμα.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και η «έγκριση άδειας τομής, μελέτης εργοταξιακής κυκλοφοριακής σήμανσης εκτελούμενων έργων & ασφάλισης για τα τμήματα της 7ης Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας αρμοδιότητας της ΠΕ Μεσσηνίας, για την υλοποίηση του έργου “Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη”».