Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Μεσσήνης

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Μεσσήνης

Εκδόθηκε από το Δήμο Μεσσήνης το πρόγραμμα εορτασμού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ οι εκδηλώσεις ξεκινούν μεθαύριο Σάββατο, 23 Μαρτίου, στη 1.30 μετά το μεσημέρι, με την επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο ταφής του ήρωα οπλαρχηγού Δημήτρη Παπατσώνη στην Εύα.

Το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 25/3
Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης

9:15 π.μ. Συγκέντρωση σημαιοφόρων και παραστατών όλων των σχολείων παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στο δημοτικό χώρο νότια του Ηρώου (Πεζόδρομο Εθνικής Τράπεζας).

9:30 π.μ. Παράταξη στο χώρο μπροστά από τη Σημαία – Έπαρση Σημαίας.

9:35 π.μ.  Μετάβαση των ανωτέρω, με προπορευόμενη τη Δημοτική Φιλαρμονική, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. 9:40 π.μ. Προσέλευση Αρχών, Διοικητικών Συμβουλίων και μελών των Σωματείων και Οργανώσεων με τα λάβαρά τους.

10:00 π.μ. Δοξολογία. Χαιρετισμός δημάρχου – Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, Χρήστο Δημόπουλο Χρήστο.

10:20 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση για τον Επίσκοπο Ανδρούσης & Μεσσήνης, Ιωσήφ.

10:35 π.μ. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο. Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων. Κατάθεση στεφάνων. Εθνικός Ύμνος.

11:00 π.μ. Παρέλαση των μαθητών, των μαθητριών και των Συλλόγων της Δ.Κ. Μεσσήνης στην οδό Πολυτεχνείου

11:30 π.μ. Εθνικοί χοροί στην κεντρική πλατεία από το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Δήμου Μεσσήνης (Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος) και τμήματα των συλλόγων «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» και «Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης».

6.00 μ.μ. Υποστολή σημαίας με φροντίδα της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Η 2Μαρτίου θα τιμηθεί ακόμα στις Δημοτικές Κοινότητες Aνδρούσας, Αριστομένους, Βαλύρας, Εύας, Λογγά, Πεταλιδίου, Τρικόρφου και Χατζή.