Π.Ε. Μεσσηνίας: Σύσκεψη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Π.Ε. Μεσσηνίας: Σύσκεψη για τον εορτασμό της  εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, έπειτα από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, για την από κοινού κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφάσισαν τα εξής για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης:

•Να γίνει σύσταση στους πολιτιστικούς συλλόγους για τη μη χρήση ομοιωμάτων όπλων με δυνατό κρότο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή ατυχημάτων, ιδιαίτερα στα παιδιά

•Σημαντική κρίνεται η αποφυγή ύπαρξης μεγάλων διαστημάτων ανάμεσα στα τμήματα, ώστε να περιοριστεί ο χρόνος διάρκειας της παρέλασης

• Με δεδομένη την ύπαρξη πολλών πολιτιστικών συλλόγων που συμμετέχουν στις παρελάσεις και την επιθυμία της Π.Ε. Μεσσηνίας για το μη αποκλεισμό κανενός, προτάθηκε ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά σύλλογο να μην υπερβαίνει τα τριάντα άτομα.

•Όπως κάθε χρόνο, θα υπάρξει μέριμνα για την παρουσία ασθενοφόρου, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας, τα Σώματα Ασφαλείας, οι Στρατιωτικές Αρχές, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες φορείς για την παρουσία και τη συνεργασία τους για τον προγραμματισμό του εορτασμού της επετείου.