Στην κορυφή η παραλία της Μπούκας

Στην κορυφή η παραλία της Μπούκας

Mια διαφορετική πρωτιά για την Ελλάδα και ειδικότερα για τη Μεσσηνία με την παραλία της Μπούκας, η οποία συγκαταλέγεται στις ωραιότερες, καθαρότερες και δημοφιλέστερες παραλίες του κόσμου!

Η παραλία της Μεσσήνης βρίσκεται στο τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στην Ευρώπη, χάρις σε μια νέα κατάταξη από την εταιρεία ενοικίασης βίλας CV Villas, η οποία υποστηρίζεται και από την επιστήμη, αφού, για να καταλήξουν στην κατάταξη, οι ερευνητές συνέταξαν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Ακολούθησε η χρωματική ανάλυση, η οποία περιλάμβανε λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων των παραλιών από τους χάρτες της Google, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σταγονόμετρου χρώματος για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με την επίσημη, πιο μπλε απόχρωση του μπλε (YInMn Blue).

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί στη λίστα, διεκδικώντας 5 από τις 10 πρώτες θέσεις. Με τόσα πανέμορφα νησιά και ακτές, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η χώρα μας κατατάχθηκε τόσο ψηλά. Μάλιστα, οι πέντε αυτές παραλίες δεν είναι από τις πιο γνωστές της χώρας μας, αλλά αποτελούν «κρυμμένα διαμαντάκια».

Στη δεύτερη θέση, λοιπόν, φιγουράρει η απέραντη αμμώδης παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη.
Α.Π.