Η Μπούκα η δεύτερη παραλία στον κόσμο με τα πιο γαλάζια νερά

Η Μπούκα η δεύτερη παραλία  στον κόσμο με τα πιο γαλάζια νερά

Ελληνική «υπόθεση» φαίνεται να είναι η λίστα με τις δέκα παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο, στην οποία η Ελλάδα με πέντε, μία εκ των οποίων η Μπούκα στο Δήμο Μεσσήνης, αναδεικνύεται στην απόλυτη κυρίαρχο, σύμφωνα με έρευνα την οποία διενήργησε η CV Villas.

Για να καταλήξουν στην κατάταξη, οι ερευνητές της εταιρείας, η οποία εξειδικεύεται στις ενοικιάσεις βιλών, συνέταξαν έναν μακρύ κατάλογο με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Ακολούθησε η ανάλυση του χρώματος, η οποία περιελάμβανε τη λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων δημοφιλών παραλιών από τους χάρτες της Google, τη χρήση ενός εργαλείου χρωματικής μέτρησης (color dropper tool) για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και τη διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με την επίσημη πιο καθαρή απόχρωση του μπλε (YInMn Blue).

Ενώ οι περισσότεροι φαντάζονται ότι τα πιο γαλάζια νερά συναντώνται σε τροπικούς προορισμούς, όπως οι Μαλδίβες ή η Μπόρα Μπόρα, η έρευνα αποδεικνύει ότι η Ευρώπη συγκεντρώνει μερικές από τις παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον πλανήτη.

Η Ελλάδα αποτελεί σημείο αναφοράς, έχοντας σημαντική παρουσία στην πρώτη δεκάδα. Μάλιστα, η παραλία στην Μπούκα Μεσσήνης βρίσκεται στη δεύτερη θέση και στην τρίτη ακολουθεί η παραλία Κασσιόπη στην Κέρκυρα.