Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας δεξαμενής υδροδότησης της Καλαμάτας

Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας δεξαμενής υδροδότησης της Καλαμάτας

Η υλοποίηση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για την Καλαμάτα, προϋπολογισμού 6.150.000 ευρώ, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υποδομές ύδρευσης της πόλης, ξεκίνησε χθες. Πρόκειται για το έργο κατασκευής της νέας δεξαμενής υδροδότησης στην περιοχή «Αϊ-Γιάννη Καρβούνη», χωρητικότητας 8.300 m3.

Η σχετική σύμβαση του έργου -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει: Την κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 8.300 m3. Την εγκατάσταση αγωγού προσαγωγής νερού στη δεξαμενή. Την εγκατάσταση κεντρικού αγωγού εξαγωγής από τη δεξαμενή στον Άγιο Ιωάννη και την τροφοδότηση της δεξαμενής στις Τούρλες με παρεμβολή νέου αντλιοστασίου. Την κατασκευή νέου αντλιοστασίου τροφοδότησης της δεξαμενής στις Τούρλες. Την εγκατάσταση σωληνώσεων σύνδεσης του κεντρικού αγωγού εξαγωγής της δεξαμενής Αγίου Ιωάννη με τους κεντρικούς αγωγούς μεταφοράς του δικτύου της χαμηλής ζώνης της Καλαμάτας.  Την τοποθέτηση συσκευών στις σωληνώσεις του δικτύου, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον έλεγχο και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Αντώνης Τρίτσης», ενώ έχει προϋπολογισμό 6.150.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Επίσκεψη Βασιλόπουλου
Το σημείο όπου εκτελούνται οι πρόδρομες εργασίες επισκέφτηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, όπου και ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Παρόντες στην επίσκεψη Βασιλόπουλου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Δήμου Καλαμάτας, ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλης Βασιλειάδης, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Επιχείρησης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, το μεγάλο έργο της νέας δεξαμενής, σε συνδυασμό με το νέο αγωγό μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές του Πηδήματος, αλλά και την αντικατάσταση χιλιομέτρων του δικτύου αγωγών ύδρευσης στον αστικό ιστό, ενισχύει την ανθεκτικότητα και τις υποδομές ύδρευσης της Καλαμάτας για τις επόμενες δεκαετίες.