ΔΕΥΑΚ: Έκκληση προς τους πολίτες για λελογισμένη χρήση νερού στην Καλαμάτα

ΔΕΥΑΚ: Έκκληση προς τους πολίτες για λελογισμένη χρήση νερού στην Καλαμάτα

Ραγδαία αύξηση στην κατανάλωση νερού στην Καλαμάτα διαπίστωσε ο Δήμος, αύξηση που σχετίζεται με την επέλαση της σκόνης, η οποία έπνιξε χθες την πόλη και σκέπασε τα πάντα.

Η αποπνικτική κατάσταση, εκτός από τα προβλήματα υγείας που δημιούργησε στους πολίτες, “ανάγκασε” την πλειοψηφία να πάρουν από ένα λάστιχο και να προσπαθήσουν να καθαρίσουν πεζοδρόμια, τις εξωτερικές όψεις των επιχειρήσεών τους, αλλά και τα μπαλκόνια των σπιτιών τους. Η αύξηση στην κατανάλωση είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν διακοπές νερού σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας (Αγία Άννα, Βέργα, Μαντίνεια), αφού η δεξαμενή στην περιοχή “Τούρλες” άδειασε.

Έτσι, ο Δήμος προχώρησε σε ανακοίνωση το μεσημέρι, όπου σημειώνονται τα εξής: «Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑ Καλαμάτας σήμερα (σ.σ. χθες), Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση στην κατανάλωση νερού στην πόλη της Καλαμάτας κατά τις τελευταίες ώρες, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε τα 1.000 m3/ώρα.

Από το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται έκκληση προς τους πολίτες για λελογισμένη χρήση νερού. Εφιστάται προσοχή προς όλους, καθώς το νερό είναι πολύτιμο και πρέπει να αποφεύγεται η σπατάλη του».
Α.Π.