Δήμος Καλαμάτας: Συνάντηση εργασίας για τις «Γαλάζιες Σημαίες 2024»

Δήμος Καλαμάτας: Συνάντηση εργασίας για τις «Γαλάζιες Σημαίες 2024»

Συνάντηση εργασίας εν όψει της ανακοίνωσης τον ερχόμενο μήνα των Γαλάζιων Σημαιών 2024, είχε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, Γιώργη Θεοδωράτο.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) αποτελεί εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, και είναι αρμόδια για τις βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λαζαρίδης, καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου, Νίκος Γιαννακόπουλος.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής και ανάδειξης της Καλαμάτας. Από τον κ. Θεοδωράτο δόθηκαν τα εύσημα για την άψογη, όπως χαρακτήρισε, κατάσταση των οργανωμένων παραλιών του Δήμου Καλαμάτας, που είναι και αυτές που λαμβάνουν κάθε χρόνο τη Γαλάζια Σημαία.

Όπως επισημάνθηκε, σχεδιάζεται η Καλαμάτα να είναι φέτος η πόλη απ’ όπου θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη των πανελλαδικών αποτελεσμάτων του προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” για το 2024, στα μέσα Μαΐου. Επίσης, θα γίνουν παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις – εκδηλώσεις με τη συμμετοχή σχολείων, την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, παρουσία και εκπροσώπων του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι παραλίες του Δήμου Καλαμάτας που επιβραβεύονται με «Γαλάζια Σημαία» είναι 4: «Ανατολική Καλαμάτα – Ανάσταση», «Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου», «Βέργα – Αλμυρός» και «Μικρή Μαντίνεια», ενώ υπό αξιολόγηση φέτος είναι και η παραλία του «Κορδία».