Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από  2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς

Την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τη Θεατρική Ομάδα «Ψυχή θεάτρου τέχνη» του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς, ως μέρος του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, φιλοξένησε χθες το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από διάφορα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων του Δημοτικού Σχολείου Εύας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του Γυμνασίου Καρδίτσας, του ΓΕΛ Γαργαλιάνων, του 2ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, του 1ου Γυμνασίου Ταύρου, του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, του ΓΕΛ Ανδρούσας, του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας και του Γυμνασίου Πεταλιδίου, παρακολούθησαν την παράσταση. Όπως επίσης το ΓΕΛ Μετσόβου, το οποίο βρισκόταν σε εκπαιδευτική εκδρομή.

Μετά την ολοκλήρωση ο Παναγιώτης Μπεσσής, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, απένειμε αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, κι απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Παράλληλα, διοργανώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναπαράσταση Αρχαίας Πομπής» από το μαέστρο Γιώργο Μουνδρουλέα, διάρκειας 20-25 λεπτών.

Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Εύας και το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Σήμερα Τετάρτη 24, στο Εκκλησιαστήριο, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ των μικρών, «Σχολεία εν δράσει», στο οποίο συμμετέχουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.