Φιλιατρά: «Όλα τα χρώματα στην ίδια κατσαρόλα»

Φιλιατρά: «Όλα τα χρώματα στην ίδια κατσαρόλα»

250 μαθητές έστειλαν μηνύματα αποδοχής & σεβασμού στη διαφορετικότητα, ενότητας & ειρήνης

Συνεργατική δράση με τη συμμετοχή 250 μαθητών σχολείων των Φιλιατρών έστειλε μηνύματα αποδοχής, σεβασμού στη διαφορετικότητα, ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων από την κεντρική πλατεία Φιλιατρών το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για προ-φεστιβαλική νεανική μαθητική δράση από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Τοπικοί Σύνδεσμοι Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η δράση είχε τίτλο «Όλα τα χρώματα στην ίδια κατσαρόλα» και στόχος των μαθητών ήταν να ευαισθητοποιήσουν όλους τους συμπολίτες τους στην αποδοχή, το σεβασμό της διαφορετικότητας, τη συμπερίληψη, την αλληλεγγύη και με συμβολικό τρόπο, ζωγραφίζοντας με κιμωλία το αχνάρι των παπουτσιών τους ο ένας μαθητής δίπλα στον άλλο, μέσα σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο, να δείξουν πως «Χωράμε, κι ας διαφέρουμε!».

H συντονίστρια της δράσης, Μαρία Χονδρογιάννη, από το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών, σημείωσε χθες σχετικά: «250 μαθητές 9 σχολικών μονάδων των Φιλιατρών έστειλαν χθες (σ.σ. προχθές) 10 Απριλίου από την πλατεία της μικρής μας πόλης μήνυμα αποδοχής, σεβασμού στη διαφορετικότητα, ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων. Με πολύχρωμες κιμωλίες ο ένας δίπλα στον άλλον άφησαν το αχνάρι τους δηλώνοντας πως όλοι χωράμε! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία και την επί της ουσίας ανταπόκριση στο κάλεσμα, μια μεγάλη ευχή: η συμπερίληψη να μην αποτελεί ζητούμενο αλλά δεδομένο…!».