Ηλίας Κανάκης: «Έλλειμμα στο Δήμο Πύλου- Νέστορος στις εισπράξεις από τις βεβαιωθείσες κλήσεις»

Ηλίας Κανάκης: «Έλλειμμα στο Δήμο Πύλου- Νέστορος στις εισπράξεις από τις βεβαιωθείσες κλήσεις»

Για έλλειμμα στα Ταμεία του Δήμου Πύλου- Νέστορος από βεβαιωθείσες κλήσεις της Τροχαίας, κάνει λόγο σε ανοικτή επιστολή του ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Πύλου-Νέστορος Ηλίας Κανάκης και καλεί τον εισαγγελέα να παρέμβει.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ζήτησε στοιχεία από τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου και Κορώνης και το Δήμο Πύλου -Νέστορος για τις βεβαιωθείσες κλήσεις οδικής κυκλοφορίας προς το Δήμο το διάστημα από το 2014 έως το 2020.

Από το Α.Τ. Πύλου τού απάντησαν ότι βεβαιώθηκαν συνολικά 1.681 κλήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσό προς είσπραξη από το Δήμο Πύλου -Νέστορος ύψους 178.555 ευρώ, ενώ από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και το Τμήμα Εσόδων τον ενημέρωσαν ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 404 κλήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσό προς είσπραξη ύψους 44.900 ευρώ.

«Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις επί των οικονομικών, διαφαίνεται καθαρά έλλειμμα της τάξεως των 133.655 ευρώ, ποσό το οποίο δεν εισπράχθηκε από το Δήμο Πύλου -Νέστορος ως όφειλε. Προσθέτοντας σε αυτό τις βεβαιωθείσες κλήσεις που μας χορήγησε το Α.Τ. Κορώνης, για τις οποίες ουδεμία αντιστοιχία υπάρχει από το Δήμο Πύλου-Νέστορος, διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι η χρηματική διαφορά μεγαλώνει. Το έλλειμμα που προκύπτει διπλασιάζεται και, συνεπώς, ο πολύπαθος Δήμος Πύλου -Νέστορος φτωχαίνει», τονίζει στην επιστολή ο κ. Κανάκης.