Καλαμάτα: Δυναμική κινητοποίηση από Σωματεία – Συλλόγους και Συνδικάτα

Καλαμάτα: Δυναμική κινητοποίηση από Σωματεία – Συλλόγους και Συνδικάτα

Η απεργιακή κινητοποίηση Σωματείων, Συλλόγων, Συνδικάτων, αλλά και φορέων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί μπροστά στο παλιό Δημαρχείο της πόλης.

Εκ μέρους των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, ο πρόεδρος Χρήστος Αντωνόπουλος δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι παραμένουν δίπλα στους εργαζομένους και τους κάλεσε να συνεχίζουν να φωνάζουν διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο, «ένα καλύτερο αύριο για την υγεία, την παιδεία, αλλά και την καθημερινότητα». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει απαξιώσει τους συνταξιούχους, οι οποίοι ζητούν επιπλέον να τους επιστραφούν τα κλεμμένα, αφού είναι χρήματα δικά τους.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας, Γεωργία Σπανού, ανέφερε ότι η εργασιακή χαρά έχει μετατραπεί σε δουλεία, ενώ κάλεσε με τη σειρά της τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε η κυβέρνηση να επιστρέψει στους πολίτες αυτά που τους στέρησε.

Με τη σειρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Χριστίνα Λαδά, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το συντονισμό της χθεσινής απεργίας, καθώς, όπως υποστήριξε, δε δόθηκε η δυνατότητα στον κόσμο να συμμετέχει και να κλιμακώσει τον αγώνα του.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ο κόσμος δεν απεργεί εθιμοτυπικά, αλλά έχει το δίκιο με το μέρος του, και θα πρέπει να συνεχίσει να παλεύει μέχρι την τελική νίκη.

Την κεντρική ομιλία της κινητοποίησης έκανε ο πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας, Παναγιώτης Καράμπελας. Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα πρέπει να επιστραφούν οι μισθοί που έχουν καταργηθεί, όπως πρέπει να δοθούν χρήματα για την υγεία και την παιδεία, καθώς και ΤΑ αναδρομικά που δεν έχουν επιστραφεί στους φορολογούμενους.

Σχετικά με τον κόσμο που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, παρατήρησε ότι πλέον αυξάνεται και θα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Κλείνοντας, σχολίασε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η πολιτική, αφού η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει όλοι μαζί να σπάσουν τη μιζέρια και την απογοήτευση και να συνεχίσουν δυναμικά να αγωνίζονται.

Μετά τους χαιρετισμούς και την ομιλία πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας, η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία, με τους συγκεντρωμένους να επικροτούν τους διανομείς τροφίμων, που επίσης βγήκαν χθες στους δρόμους, αυτή τη φορά όχι για παραγγελία, αλλά για διαμαρτυρία.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση