Μεσσηνία: Απαγορεύεται από αύριο η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών

Μεσσηνία: Απαγορεύεται από αύριο η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Μεσσηνίας με την οποία γνωστοποιεί ότι από αύριο έως και την Τρίτη απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών καθώς και οι πάσης φύσεως θερμές εργασίες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Μεσσηνίας, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς σε ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων, ανακοινώνει ότι:
Απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών καθώς και οι πάσης φύσεως θερμές εργασίες, από Κυριακή 7-4-2024 έως και Τρίτη 9-4-2024 λόγω ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στον Ν. Μεσσηνίας.

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας», για παραβάσεις της υπ’ αρ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Για παραβάσεις που εμπίπτουν στα άρθρα 264 και 265 του Π.Κ. θα ακολουθείται η Διαδικασία του αυτοφώρου.


Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου
Από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι από αύριο Κυριακή 07 Απριλίου 2024 έως και την Τρίτη 09 Απριλίου 2024 αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών για τις Περιφερειακές Ενότητες επιχειρησιακής μας δικαιοδοσίας και συγκεκριμένα τις Π.Ε. Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας Λακωνίας και Μεσσηνίας. Παρόλο που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, λόγω επαπειλούμενου κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων άνω των 4 bf που θα επικρατήσουν υπενθυμίζουμε την απαγόρευση: 

  • Καπνίσματος μελισσών 
  • Εκτέλεσης θερμών εργασιών 
  • Χρήσης υπαίθριων ψησταριών 
  • Χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις 
  • Χρήση αερομεταφερόμενων φαναριών 
  • Καύση ειδών πυροτεχνίας