Μετατρέπεται σε Ακαδημία το σπίτι της Μαρίας Κάλλας στην οδό Πατησίων

Μετατρέπεται σε Ακαδημία το σπίτι της Μαρίας Κάλλας στην οδό Πατησίων

«Ζωντανεύει» το οίκημα της οδού Πατησίων 61, στο οποίο έζησε ένα μέρος της ζωής της, η Μαρία Κάλλας, καθώς σήμερα θα παρουσιαστούν σε τρισδιάστατη μορφή οι απαιτούμενες εργασίες ανακατασκευής του, ώστε να φιλοξενήσει στη συνέχεια Ακαδημία Λυρικής Τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω κτήριο, συνολικού εμβαδού 1500 τ.μ., δείγμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής, τύπου Jugendstil, η κορυφαία ντίβα της όπερας όλων των εποχών, έζησε με την οικογένειά της από το 1937, οπότε επέστρεψαν από την Αμερική μέχρι το 1945.

Πλέον ο χώρος προετοιμάζεται να παραδοθεί στην ΑμΚΕ «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», ώστε να αποτελέσει τη στέγη της ομώνυμης Ακαδημίας. Στην οραγματικότητα, η εν λόγω προσπάθεια θα μετουσιώσει την οικία Καλογερόπουλου σ’ ένα ίδρυμα που θα παρέχει ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου στη Λυρική Τέχνη. Η Ακαδημία θα διδάσκει μεθοδικά όλες τις δεξιότητες που αφορούν στη λυρική τέχνη και που δεν υπάρχουν συγκεντρωμένες, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε καμία άλλη Ακαδημία στο εξωτερικό.

Άγνωστο παραμένει το μέλλον της πατρικής της κατοικίας στο Μελιγαλά

Σε επίπεδο Μεσσηνίας, από την οποία η Μαρία Κάλλας έλκει την καταγωγή της, παραμένει άγνωστο εάν από πλευράς του δήμου Οιχαλίας πρόκειται να αποκατασταθεί το πατρικό σπίτι της οικογένειας Καλογερόπουλου, το οποίο κατεδαφίστηκε πριν από λίγα χρόνια.