Ρομά έκλεψαν μηχανή και προσπάθησαν να κάνουν διάρρηξη σε σπίτι

Ρομά έκλεψαν μηχανή και προσπάθησαν να κάνουν διάρρηξη σε σπίτι

Δύο ανήλικοι Ρομά συνελήφθησαν για κλοπή και απόπειρα κλοπής από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο δρόμο κοντά στο Ριζόμυλο χθες τα ξημερώματα οι αστυνομικοί είδαν τους δύο νεαρούς να κινούνται με μηχανή. Τους ακινητοποίησαν και κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι η μηχανή είχε κλαπεί το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας από την Κορώνη. Όπως είχε καταγγείλει ο ιδιοκτήτης, είχε σταθμεύσει το μοτοποδήλατο έξω από το σπίτι του στην Κορώνη και άγνωστοι το αφαίρεσαν.

Η μηχανή κατασχέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, το ίδιο βράδυ οι δύο νεαροί υπερπήδησαν περίφραξη σπιτιού στην Κορώνη με σκοπό τη διάρρηξη, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Προανάκριση για την υπόθεση αυτή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Επίσης, το μεσημέρι της Τρίτης στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας συνελήφθη ένας 19χρονος Ρομά, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε από το Φεβρουάριο του 2022 απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Καλαμάτας για διακεκριμένη κλοπή. Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 19χρονος δεν είχε προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
Β.Β.