Στον κόσμο του παιδικού βιβλίου με τις «Βιβλιοδρομίες» των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Στον κόσμο του παιδικού βιβλίου  με τις «Βιβλιοδρομίες» των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Στον κόσμο του παιδικού βιβλίου ταξίδευσαν και φέτος το Σάββατο 6 Απριλίου οι «Βιβλιοδρομίες» των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Όπως μας περιγράφεται: «Κι όμως, τα παιδιά διάβασαν! Διάβασαν λογοτεχνικά βιβλία και έδωσαν για ακόμη μια χρονιά το «παρών” στην ετήσια γιορτή των Βιβλιοδρομιών στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά! Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, τις εκδόσεις “Helbling”, την εταιρεία επιτραπέζιων παιχνιδιών και βιβλίων “Δεσύλλας”, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, το παράρτημά της στην Τριφυλία και το βιβλιοπωλείο της πόλης μας “bookmark” ταξιδέψαμε το Σάββατο 6 Απριλίου στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολλές δραστηριότητες για ηλικίες από 3 έως 12 ετών.

Στο αίθριο χώρο του σχολείου οι βιβλιοδρόμοι ήρθαν σε επαφή με αρμονογράφο, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να δημιουργήσουν σε χαρτί Α4 το σχέδιο της σύνθεσης τριών αρμονικών ταλαντωτών σε όμορφες αποχρώσεις.

Στις ελεύθερες δραστηριότητες και με σύνθημα “Τίποτε δεν πετώ και δημιουργώ με υλικά που επαναχρησιμοποιώ”, οι βιβλιοδρόμοι είδαν και συμμετείχαν στη διαδικασία της ανακύκλωσης χαρτιού. Βοήθησαν τα ρομπότ να παίξουν μπάλα χρησιμοποιώντας λάπτοπ και έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής, αλλάζοντας και δημιουργώντας το δικό τους εξώφυλλο από επιλεγμένα βιβλία.

Οι μικροί μας φίλοι μέσα από το πρόγραμμα “Χαριστική Βιβλιοθήκη”, που υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στον Παιδικό Σταθμό, έπαιξαν και διασκέδασαν παρέα με τους γονείς και τις δασκάλες τους. Τα προνήπια και τα νήπια έπαιξαν παιχνίδια με τους ήρωες παραμυθιών και παρακολούθησαν μια παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη στο βιβλίο του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου “Όταν ο Βιβλιοπόντικας συνάντησε την Τίτα Γραβιέρα”. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε αφού γονείς και παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους και έφτιαξαν τον πιο ψηλό παραμυθόπυργο.

Θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια εστιασμένα στις αισθήσεις και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού απόλαυσαν οι βιβλιοδρόμοι του Δημοτικού. Επίσης, είχαν τη χαρά να συνδεθούν διαδικτυακά με το συγγραφέα Θοδωρή Ανδριόπουλο, ο οποίος έχει βραβευτεί από το υπουργείο Παιδείας για την καινοτόμο δράση του στην εκπαίδευση με την εργασία του “Ποιος σκότωσε τον κύριο Χ;”. Ο συγγραφέας συνομίλησε με τους βιβλιοδρόμους και μαζί τους έπαιξε παιχνίδια μαθηματικής σκέψης.

Ο διαγωνισμός προφορικής ανάγνωσης στην αγγλική γλώσσα έδωσε κίνητρα στα παιδιά και με καθαρή και δυνατή φωνή διάβασαν αποσπάσματα βιβλίων από τις εκδόσεις Helbing.

Η γιορτή μας έκλεισε με κληρώσεις ποδηλάτων από το κατάστημα της πόλης μας “Καπόγιαννης”, καθώς και επιτραπέζιων παιχνιδιών και βιβλίων από την εταιρεία “Δεσύλλας”.

Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων, καθώς και τους γονείς των βιβλιοδρόμων μας, που στηρίζουν έμπρακτα τη γιορτή μας.

Δίνουμε ραντεβού τον Απρίλιο του 2025, γεμίζοντας τις σκέψεις μας με χρώματα και αρώματα λογοτεχνικών βιβλίων».