11η Ανθοκομική Έκθεση: Αυλαία για τη γιορτή των λουλουδιών στην Καλαμάτα

11η Ανθοκομική Έκθεση: Αυλαία για τη γιορτή των λουλουδιών στην Καλαμάτα

Επέστρεψε για εντέκατη χρονιά η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Καλαμάτας στο πάρκο του ΟΣΕ, η οποία φέτος θα έχει διάρκεια μέχρι και την 26η Μαΐου. Στα σημερινά εγκαίνια, ξεχωριστή ήταν η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, η οποία προηγήθηκε της τελετής έναρξης της φετινής έκθεσης.

Η Ανθοκομική, που φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελληνική αυλή, θα προσφέρει για ακόμη μια χρονιά στο κοινό τη δυνατότητα να θαυμάσει και να αγοράσει ανθόφυτα, θάμνους και δέντρα, αλλά και εργαλεία ή εφόδια, να λάβει πληροφορίες από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου, να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς στο ανανεωμένο και πάντα φιλόξενο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Στην έκθεση συμμετέχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών.

Οι ώρες λειτουργίας της 11ης Ανθοκομικής θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το δήμο
  • Μουσικές παραστάσεις
  • Περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του δήμου Καλαμάτας
  • Περίπτερα φορέων
  • Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το δήμο και φορείς.

Στα εγκαίνια της φετινής έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα, χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιάννης Μπάκας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικής πλακέτας στον υπάλληλο του δήμου Καλαμάτας Γιάννη Λιοντήρη, για τη συμβολή του στο πράσινο της πόλης, με αφορμή την επερχόμενη συνταξιοδότησή του.